Koliko bi potrebovali moji najbližji?

Vprašajmo življenje

Huda bolezen ali smrt ne pomeni le vsakodnevnih izzivov ali čustvene izgube, ampak močno vpliva tudi na finančno stanje družine ali kroga svojcev. Na podlagi svojega družinskega statusa, življenjskega sloga ter obstoječih prihodkov in obveznosti lahko ocenite, za kakšno zavarovalno vsoto se je smiselno zavarovati. To je znesek, s katerim si lahko zagotovite finančna sredstva za zdravljenje ali pa poskrbite za večjo finančno trdnost najbližjih, če se zgodi najhujše.

Odgovorite na nekaj kratkih vprašanj in naredite informativni izračun, kolikšno zavarovalno vsoto potrebujete.

1 / 3

1. Koliko ste stari?

 
let

2. Živite v gospodinjstvu skupaj z zakoncem ali partnerjem?

 

2.1. Koliko je star vaš zakonec ali partner?

let

2.2. Ali je vaš partner delovno sposoben?

3. Ali skrbite za vsaj enega otroka?

 

3.1. Koliko je star najmlajši otrok?

let

Odgovorite na nekaj kratkih vprašanj in naredite informativni izračun, kolikšno zavarovalno vsoto potrebujete.

2 / 3

4. Ali odplačujete kredit?

 

4.1. Kolikšen bi bil znesek, s katerim bi lahko danes poravnali vse kredite v enkratnem znesku?

5. Koliko imate danes prihrankov, s katerimi bi vaši najbližji lahko razpolagali v primeru vaše smrti?

 

6. Imate premoženje v kakršni koli drugi obliki, s katerim bi lahko vaši svojci krili morebiten izpad dohodka?

 

6.1. V kolikšni višini?

7. Ali imate morda že sklenjeno kakšno polico življenjskega zavarovanja?

 

7.1. Kakšna zavarovalna vsota bi pripadla vašim svojcem v primeru vaše smrti?

Odgovorite na nekaj kratkih vprašanj in naredite informativni izračun, kolikšno zavarovalno vsoto potrebujete.

3 / 3

8. Koliko znašajo vaši redni mesečni neto prihodki?

 

9. Ne le smrt, tudi huda bolezen lahko povsem spremeni življenje vas in vaših bližnjih. Želite z zavarovanjem poskrbeti tudi za finančno varnost v tovrstnih primerih?

9.1. Ali je imel kdo od vaših svojcev katero od hudih bolezni, kot so rak, srčni infarkt, operacija koronarnih arterij (»bypass«), možganska kap, Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, multipla skleroza, kronična pljučna bolezen, hud revmatoidni artritis?

 

9.2. Ocenite, kako stresno živite.
(ocena 1 pomeni najnižjo stopnjo stresa, ocena 10 pa najvišjo)

 

9.3. Želite nadomestiti izgubo dohodka ob daljši bolniški odsotnosti ali invalidski upokojitvi zaradi zdravljenja posledic hude bolezni?

 

9.4. Želite dodatno medicinsko oskrbo (operacija, terapija …), če hudo zbolite?

 

9.5. Želite imeti na voljo finančna sredstva za prilagoditev vašega doma, če bi bilo to zaradi bolezni potrebno?

 

Uporaba interaktivnega testa za informativno oceno zavarovalne vsote je anonimna in spletno stran lahko kadar koli zapustite. Za izboljšanje svoje prisotnosti na spletu zbiramo samo statistične podatke. Podatkov, ki jih boste vnesli v test, ne moremo povezati z vami in jih bomo izbrisali, če nam ne boste dali privolitve za namen priprave informativnega izračuna. Interaktivni test je informativne narave in ne vsebuje informacij o produktih Zavarovalnice Triglav, d. d.

Ocena zavarovalne vsote

Izračun kaže, da ste trenutno finančno preskrbljeni in bi bili vaši bližnji po vaši smrti finančno dovolj varni. Vseeno pa predlagamo, da z našimi finančnimi svetovalci preverite, ali ste morda spregledali katerega od pomembnih dejavnikov, ki bi v primeru vaše smrti vplivali na finančno varnost vaše družine oz. z izbiro nizke zavarovalne vsote za primer smrti in priključitvijo različnih dodatnih zavarovanj (dodatno nezgodno zavarovanje, dodatno zavarovanje za hude bolezni…) poskrbite za osebno finančno varnost.

Življenjsko zavarovanje za primer smrti
{{final_values.family_sum | number:0}} evrov.
Kaj smo upoštevali pri izračunu
 
{{final_values.dolgovi | number:0}}

evrov kreditov oziroma drugih finančnih obveznosti, ki bi jih morali v primeru vaše smrti odplačati vaši dediči.

 
{{final_values.prihranki | number:0}}

evrov prihrankov, drugih oblik premoženja in obstoječih zavarovalnih vsot iz življenjskih zavarovanj, s katerimi bi lahko vaši svojci krili morebiten izpad dohodka.

 
{{final_values.otrok_n}}

let, za katera je priporočljivo, da bi vašim bližnjim nadomestili izpad vašega dohodka.

 
{{final_values.partner_n}}

let, za katera je priporočljivo, da bi vašim bližnjim nadomestili izpad vašega dohodka.

 

V pogovoru z našim svetovalcem preverite, kolikšno kritje bi potrebovali vaši bližnji za pokritje finančnih obveznosti, ki bi jih bremenile v primeru vaše smrti.

DODATNO ZAVAROVANJE ZA HUDE BOLEZNI
{{final_values.serious_illnesses_sum | number:0}} evrov.

Bolezni vas lahko doletijo kljub primernemu življenjskemu slogu in skrbi za zdravje. Če se pojavi huda bolezen, kot je na primer rak, je lahko zdravljenje dolgotrajno, izid pa negotov. Tedaj se nihče ne želi soočiti še s finančnimi težavami, povezanimi z zdravljenjem, izpadom dohodka, spremembo življenjskega sloga ali nujno prilagoditvijo vašega doma. Premislite o sklenitvi Dodatnega zavarovanja za hude bolezni, kajti s tem se lahko naštetim finančnim izzivom izognete.

Če se pojavi huda bolezen, je zdravljenje dolgotrajno, izid pa negotov. Predlagamo vam, da sklenete Dodatno zavarovanje za hude bolezni. S tem poskrbite, da bodo vam in bližnjim na voljo finančna sredstva za kritje izgube dohodka, zdravljenje, oskrbo in nego ter morebitno prilagoditev življenjskega prostora.

Če se pojavi huda bolezen, je zdravljenje dolgotrajno, izid pa negotov. Predlagamo vam, da sklenete Dodatno zavarovanje za hude bolezni. S tem poskrbite, da bodo vam in bližnjim na voljo finančna sredstva za kritje izgube dohodka, zdravljenje, oskrbo in nego.

Če se pojavi huda bolezen, je zdravljenje lahko dolgotrajno, izid pa negotov. Predlagamo vam, da sklenete Dodatno zavarovanje za hude bolezni. S tem poskrbite, da bodovam in bližnjim na voljo finančna sredstvaza kritje izgube dohodka in zdravljenje, če zbolite za hudo boleznijo.

Obstajajo dejavniki, ki kažejo, da ste tudi sami izpostavljeni tveganjem. Če se pojavi huda bolezen, je zdravljenje lahko dolgotrajno, izid pa negotov. Predlagamo vam, da sklenete Dodatno zavarovanje za hude bolezni in s tem poskrbite, da bodo vam in bližnjim na voljo finančna sredstva, če jih boste potrebovali za zdravljenje, nadomestilo izpada dohodka ali spremembo življenjskega sloga.

Z Dodatnim zavarovanjem za hude bolezni poskrbite za finančno trdnost, tudi če hudo zbolite. Priključite ga lahko k novemu ali obstoječemu Življenjskemu zavarovanju za primer smrti in nekaterim drugim zavarovanjem.
i

Prikazani zneski so informativni. Ponudbo vam lahko še bolj prilagodimo.


Pošljite zahtevo za izračun, koliko bi stalo vaše zavarovanje.

Koliko bi stalo vaše zavarovanje?

Zavarovalna vsota je osnova za tisto, kar nas po navadi vse zelo zanima – koliko bi mesečno plačevali za Življenjsko zavarovanje za primer smrti.

Vpišite svoje podatke in poslali vam bomo informativni izračun.

* obvezen vnos
* obvezen vnos
* vnesite e-naslov v pravilni obliki
* obvezen vnos
* obvezen vnos
* obvezen vnos
Napačna koda.
{{ agentResponseText }}

Hvala,

kmalu boste v e-nabiralnik prejeli svoj informativni izračun.

Z izpolnitvijo tega obrazca soglašate, da Zavarovalnica Triglav, d. d., vaše osebne podatke obdeluje za namen pošiljanja informativnega izračuna premije za Življenjsko zavarovanje za primer smrti na vaš elektronski naslov in za komuniciranje v zvezi z navedenim zavarovanjem.

Zavarovalnica podatke, ki jih navedete v prijavnem obrazcu, hrani do vašega preklica. Kadar koli lahko začasno ali trajno prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov v predhodno navedena namena, ugovarjate obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje, zahtevate dostop do osebnih podatkov, njihovo dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris oziroma vložite ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami, s pisno zahtevo, poslano na naslov Zavarovalnica Triglav, d. d., Miklošičeva cesta 19, 1000 Ljubljana ali info@triglav.si, oziroma s spletnim obrazcem, dostopnim na spletnih straneh Zavarovalnice Triglav www.triglav.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Varstvo osebnih podatkov nadzira Informacijski pooblaščenec RS. S pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov lahko stopite v stik po e-pošti, poslani na naslov dpo@triglav.si. Več o varstvu osebnih podatkov v zavarovalnici si lahko preberete v Politiki zasebnosti.